Dne 17.4.2016 proběhl další ročník závodu Žatecký půlmaraton a Žatecká desítka. Bohemia Hop a.s. podpořila tuto akci, které se aktivně účastnili i zástupci Bohemia Hop a Chmelřství Žatec. Fantastická amosféra a dobré počasí umožnily závodníkům předvést skvělé výkony podpořené osobními rekordy. Bohemia Hop gratuluje všem účastníkům obou závodů atěšíme se na další ročník.
Oficiální stránky Hopman akcí naleznete zde
V pátek 11. března proběhlo pravidelné setkání pivovaru Sapporo, BOHEMIA HOP a CHMELAŘSTVÍ, družstvo Žatec s dodavateli chmele v rámci programu CCFS.
Schůzka byla tradičně zaměřena na ochranu rostlin, povolené přípravky pro chmel a kontrolu jejich užití. Za pivovar Sapporo se jednání zúčastnil pan
Mitsuhiro Uemoto.
Součástí jednání bylo také vyhodnocení nejlepšího dodavatele za sklizeň 2015 pro pivovar Sapporo z dodávek BOHEMIA HOP – a tímto dodavatel se stala Zemědělská společnost Blšany, za kterou ocenění převzal chmelař společnosti pan Beran.
ÚKZUZ (Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský) zveřejnil začátkem prosince konečné výsledky sklizně roku 2014. Celková sklizeň dosáhla 4 843 t chmele s průměrným výnosem za všechny odrůdy 1,05 t.ha-1. Největší meziroční pokles byl zaznamenán u odrůdy ŽPČ v Žatecké oblasti, kde množství sklizeného chmele bylo o 1 152 t menší než v předchozím roce. Tím dosáhl výnosu pouze 0,91 t.ha-1 ve srovnání s 1,31 t.ha-1 v roce 2014.
Celková produkce se proti předchozímu roku snížila o 1 359 t, vzhledem ke sklizni 2013 je nižší o 487 t.
Bohemia Hop se tradičně účatnila jako vystavovatel na Brau Beviale 2015 v Norimberku. V letošním roce tento populární veletrh navštívilo více jak 37.000 návštěvníků ze 139 zemí, kteří mohli navštívit 1.083 vystavovatelů z 49 zemí.
Bohemia Hop pro návštěvníky měla na čepu následující piva:
1. Ležák12°; IBU 30; Saaz single-hop
2. Ležák 12°; IBU 27; Kazbek single-hop
3. IPA 14,9°; IBU 65; Agnus (1. chmelení) + Kazbek (2. a 3. chmelení) + Kazbek (chmeleno za studena)
4. Pšeničné, 13°; IBU 24; Kazbek (chmeleno za studena)
Všechna piva byla uvařena v Pokusném pivovaru ve Chmelařském institutu s.r.o.
Tým Bohemia Hop by touto cestou chtěl poděkovat všem svým zákazníkům a návštěvníkům, kteří se nás behěm výstavy navštívili.
Zatímco proti suchu se chmel částečně může bránit svými hlubokými kořeny a do jisté míry i závlahovými systémy, proti vysokým teplotám není obrana. „A souběh těchto dvou vlivů je pro chmel ničivý. Kvůli vysokým teplotám se z chmelové révy odpařuje příliš mnoho vody a to nesvědčí dozrávání chmele. Proto letos bude úroda slabá,“ řekl Luboš Hejda při čtvrtečním Chmelařském dni ve Stekníku poblíž Žatce, kde se pěstitelé pravidelně scházejí těsně před začátkem sklizně. Ta začne někde už v pondělí, jinde až koncem srpna.