Usušené chmelové hlávky jsou očištěny od nežádoucích zbytkových příměsí. Homogenizovaný chmel je v případě potřeby dosoušen na požadovanou vlhkost. Chmelové hlávky se následně zmrazí na teplotu nižší než -30 °C.
Tím se sníží přilnavost lupulinových zrn a zvýší se možnost jejich oddělení od chmelového vřetena a listenů. Při stejné teplotě dochází k mletí chmelových hlávek a separaci lupulinových zrn. Následně dochází ke koncentraci obou frakcí na požadovanou hodnotu obsahu alfa hořkých látek. Takto koncentrovaný mletý chmel je granulován. Granule jsou baleny do alu-sáčků, ze kterých je pomocí inertních plynů vytlačen vzduch. Standardní druhy balení jsou 5 kg a 10 kg sáčky, které vkládáme do kartonů a ty skládáme na paletu. Další typy balení je možné konzultovat s našimi obchodními zástupci. Jedná se o 100% přírodní produkt.