Během tohoto tradičního způsobu zpracování chmele dochází k separaci nežádoucích příměsí, aby následně usušené chmelové hlávky byly slisovány pomocí hydraulických lisů do hranolů různých velikostí.
Usušené chmelové hlávky jsou očištěny od nežádoucích zbytkových příměsí. Homogenizovaný chmel je v případě potřeby dosoušen na požadovanou vlhkost. Chmelové hlávky jsou následně rozemlety a granulovány.
Usušené chmelové hlávky jsou očištěny od nežádoucích zbytkových příměsí. Homogenizovaný chmel je v případě potřeby dosoušen na požadovanou vlhkost. Chmelové hlávky se následně zmrazí na teplotu nižší než -30 °C.
Chmel je očištěn od nežádoucích zbytkových příměsí a dále je za vysokého tlaku zpracován do puků. Puky představují alternativu velkých hranolů s lisovaným chmelem a jsou proto vhodné pro použití v minipivovarech.
Ve spolupráci se CHMELAŘSTVÍM, družstvo Žatec zajišťujeme skladování produktů v klimatizovaných skladech, a to jak hlávkového chmele od pěstitelů, tak již zpracovaného chmele určeného pro zákazníky Bohemia Hop, a.s.